img

Сложете парче лук в ухото си! Защо ли не знаех за това преди?

/
/
/
3717 Views

Обикновен лук – средство – чудо от нашите баби!

Нашите майки и баби са наясно, че няма по-добри лекарства от естествените средства. Те не само ни помагат в лечението на различни заболявания, но и не вредят на нашето тяло, а медикаментите, закупени от аптеката, могат да го направят.

Едно от чудотворните средства, които са използвали нашите баби, бил обикновения лук. Той може дори да лекува хронични заболявания, които отдавна са отровили живота ви и днес ще споделим с вас някои начини как да използвате тази природна медицина.

Лукът сваля температурата

Това е идеалният инструмент за деца. Ако детето ви е с висока температура, нарежете лука на пръстени и го накиснете в ябълков оцет. След това поставете пръстените в чорапите и в ушите. Под въздействието на това лекарство температурата спада много бързо.

Най-добрият убиец на инфекции

За да убиете инфекцията, първо трябва да приготвите лучена паста. За да я направите, сварете мляко и накиснете в него голямо парче бял хляб. Настържете лука. Смесете хляба, лука и млякото до образуването на хомогенна паста.

Пастата е готова и сте само на няколко стъпки да се отървете от инфекцията. Дезинфекцирайте заразеното място, прикрепете пастата с помощта на марля и фиксирайте с превръзка. Стойте с компреса около 2-2,5 часа. Тази процедура трябва да се повтаря, докато инфекцията изчезне.

Може да спре кървенето

Лукът ще ви помогне при леки ожулвания и порязвания. Ако имате лош късмет и сте наранили пръста си, трябва просто да поставите марля върху засегнатото място, в което сте поставили няколко парчета лук.

Преди дори да мигнете, кървенето ще спре. За да ускорите зарастването, повторете тази процедура още няколко пъти.

Лекува изгаряния

Трудно е за вярване, но лукът ще ви помогне за лечение на слънчеви изгаряния и др. За да направите това, трябва да прикрепите няколко парчета от този продукт към раната и да оставите за 2 минути. И ако след това нанесете яйчен белтък на мястото на изгарянето, болката ще изчезне и след това няма да се появи белег.

Лекува кашлица

Лученият сок е високоефективен сироп за кашлица, но едва ли някой иска да го използва в тази му форма. Затова, когато кашляте, сложете парче лук в ухото си. Така лученият сок ще попадне в кръвния поток и ще ви спаси от неприятна кашлица.

Треперите ли?

Ако постоянно ви побиват студени тръпки, лукът ще ви помогне да се справите. Изяжте един суров лук и след няколко часа ще се оправите.

Лукът ще излекува болката в ушите и главата

Болката в ушите е много неприятно явление, но с помощта на лука можете да се отървете от него за нула време. Просто сложете парче лук в ушите си и това ще намали възпалението.

Е, ако страдате от мигрена, повторете тази процедура преди лягане. Нека лукът остане в ушите ви до сутринта.

Намалява белезите

Звучи като чудо на чудесата, но е истина. Хирургичните белези наистина могат да бъдат направени по-малко забележими с помощта на лук. Просто редовно ги втривайте в желаната област от кожата.

Ухапвания от пчели

Ако сте били ухапани от насекомо, прикрепете нарязания лук към мястото на ухапване. Той намалява подуването, изважда отровата и ускорява заздравяването на кожата.

Тези малки съвети ще ви помогнат по-малко да тровите тялото си с лекарства. Запомнете тези начини за използване на лука, защото без съмнение ще са ви от полза!

It is main inner container footer text