img

Путин се гордее със своята „Лада Нива“. В Русия обаче се смутиха, когато разбраха какъв е двигателят и цената й (ВИДЕО)

/
/
/
14066 Views

Руският президент Владимир Путин има впечатляващ автопарк. В него обаче е скътан един по-особен автомобил – специално изработен за него екземпляр на „Лада Нива“.

По принцип Путин се движи с брониран „Мерцедес“ и шофьор, но нерядко и сам е сядал зад волана. Това се е случвало и при гостуване на чужди висши държавни ръководители, като на мястото до шофьора Путин са сядали политици от ранга на Силвио Берлускони.

В Нивата на Путин обаче са се возили само руски журналисти, които той покани при купуването й. Високо проходимият автомобил е паркиран в Сочи и руският президент го кара сравнително рядко. Тъй като не крие слабостта си към високите скорости, той разкри и една тайна, която направо смути представителите на медиите.

Нивата е оборудвана с германски двигател, а производителят му е „Опел“. Владимир Путин не пропуска възможност да хвали и рекламира качествата на „Лада Нива“. Като големи плюсове той изтъква ниската цена от около 7000 евро, опростените механизми, сигурността и практичността на колата.

It is main inner container footer text