img

Почистете кухнята за нула време с тези 10 хитри съвета

/
/
/
3487 Views

Малко хора изпитват удоволствието от почистването на кухнята… Почистването на аспиратора, хладилника и плочките в кухнята понякога водят до истерия. Представяме ви няколко домашни трика, които ще ви помогнат да направите невъзможното почистване в кухнята си възможно, съветва ИНФОБУРГАС

Чиста кухня

Мазнините и саждите могат да бъдат премахнати от решетката на аспиратора в рамките на 15 минути! За да направите това, първо трябва да демонтирате решетката. След това я накиснете за 15 минути в разтвор от вода, сол и лимонена киселина (4 супени лъжици сол и 3 чаени лъжици лимонена киселина ще бъдат необходими за 1 литър вода). Ако мазнината и саждите не могат да бъдат отстранени по този начин, опитайте да кипнете решетката в разтвора.

Активният въглен ще ви помогне да почистите изгорялата тенджера! За целта трябва да настържете няколко таблетки на прах и да ги поставите върху мръсното място. След 20 минути трябва да добавите студена вода в тенджерата. След половин час можете да измиете съда и да отстраните остатъците от въглена.

Всеки собственик на мулти-кукър знае, че нагревателният елемент на устройството трябва да бъде винаги чист. Но какво, ако по него има остатъци от храна? За да почистете нагревателния елемент, ще ви помогнат парцала и содата. Потопете мокрите парцали в сода за хляб и избършете замърсената повърхност. След това отстранете остатъците с чиста, влажна кърпа и подсушете нагревателя.

Почистете хладилника и премахнете миризмите с разтвор от оцет и вода в равни пропорции. След почистването ви препоръчваме да не използвате хладилника незабавно, а да му дадете възможност за няколко часа въздух.

По-радикален метод е почистването на хладилника с амоняк. След като избършете стените, оставете хладилника отворен за цял ден.

За да почистите кухненските плочки от мазнините, ще помогне следното ефективно решение. За да го приготвите, разтворете 4 супени лъжици боракс, 100 мл оцет и 100 мл амоняк в 4 литра топла вода. Навлажнете замърсената повърхност и леко изтъркайте. Плочките ще заблестят!

Сместа от растително масло и сода ще ви помогне за почистване на кухненските шкафове от мазнини (съставките трябва да бъдат смесени в равни пропорции). Нанесете върху замърсената повърхност и оставете да действа 30 минути. След това време е необходимо да отстраните сместа с гъба.

Най-лесният начин за бързо почистване на блендера! Веднага след използване на устройството, добавете малко вода и няколко капки течност за миене на съдове в купата. След това трябва да включите блендера и да задържите бутона 20 секунди. След определеното време изплакнете купата и ножчетата с вода.

Много готвачи съветват да не използвате мелницата за кафе за смилане на подправки, защото етеричните масла, които се отделят по този начин, се поемат от кафето. Ако сте направили такава грешка, не се разстройвайте. За да я коригирате, смелете една шепа суров ориз в съда.

Обикновената четка за боядисване ще ви помогне да почистите рендето за сирене. Твърдите четки лесно премахват остатъците от сирене и другите лепкави продукти.

Старата кофа за боклук също трябва да се почисти! За да направите това, пригответе лед от вода и оцет в равни пропорции и след това го поставете в кофата. Когато ледът се разтопи, контейнерът се изплаква с течаща вода.

Премахване следите от кафе по порцелана с помощта на смес от оцет и сол. Необходимо е да смесите съставките в равни части и да нанесете сместа върху замърсените зони (по-добре е дори да бъдат накиснати в нея). След 30 минути трябва да измиете съдовете.

It is main inner container footer text