img

Майката без работа, бащата – без заплата. 9-годишен ги храни

/
/
/
5591 Views

След като американският държавен глава Доналд Тръмп спря финансирането на федералното правителство на САЩ, поетапно бяха затворени и голяма част от федералните служби. Това остави стотици хиляди хора без работа, а някои буквално бяха оставени и на произвола на съдбата.

Вече 33-ти ден федералните служби просто не работят, а американски семейства търсят начин да се препитават.

Естествено, в подобна ситуация най-потърпевши се оказват децата, които обаче пускат креативното си мислене на свобода и така измислят методи, с които да печелят пари и да помагат у дома.

Това прави и 9-годишния Тайгър Блейлок, чиято майка е една от съкратените. Баща му също работи в правителствена служба, но не получава заплата, а това кара момченцето да измисли начин, с който да помага на семейството си.

“Мразя цялата тази ситуация. Всичко това е огромно наказание за голяма част от семействата в страната. Хрумна ми един ден, че съм достатъчно креативен, за да направя нещо по въпроса. Просто искам да оправя правителството и да плащам сметките вкъщи с изкуството си”, разказва момчето през CBS.

И така започва да рисува. С една от своите илюстрации 9-годишния Тайгър успява да спечели 200 долара.

Съкратената майка на момчето подкрепя сина си в това, което прави, но въпреки това е със смесени чувства и няма търпение нещата да се върнат към нормалния си ход.

“Натъжава ме много фактът, че той си мисли как това е напълно задължително. Че трябва да печели пари за нас. Не е така. Единственото положително нещо е, че прекрачва границите на съзнанието си, развива креативността си”, разказва майката пред BBC.

Част от парите, които момчето е спечелило, ще отидат за дарение в хранителна банка във Вирджиния.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: Днес.БГ

It is main inner container footer text