img

Дете помни предишния си живот и къде е било убито

/
/
/
1076 Views

Когато 3-годишно дете ви каже, че помни предишния си живот и знае къде е погребано, едва ли ще се изненадате много. Все пак тяхното въображение е безгранично и всеки ден ги отвежда на чудни места, известни са и игрите им с въображаеми приятели.

Но щом момче на три години в района на Голанските възвишения, близо до границата на Сирия и Израел заяви, че е било убито с брадва в предишния си живот и посочи точното мястото, където е заровено, става меко казано странно, пишат thespiritscience.net.

Детето показва на хора от селото къде убиецът е погребал тялото му и за учудване на всички те откриват скелет там. Освен това момченцето посочва, къде може да бъде открито оръжието на убийството, и след като разкопават мястото намират брадвата там.

В книгата си “Децата, които са живели преди: Прераждане днес” немският терапевт Трудз Хардо разказва историята на това момче, заедно с други истории за малчугани, които изглежда помнят миналия си живот с проверена точност. Историята на 3-годишното момче е била видяна от д-р Ели Лаш, известен с приноса си за развитието на медицинската система в Газа. Благодарение на Д-р Лаш, който почина през 2009 г., тази поразителна история стига до Хардо.

Момчето e от етническата група на друзите и в неговата култура прераждането се приема като факт. Но дори и у нас, където на прераждането не се гледа като на нещо сигурно, неговата история има силата да ни накара да се замислим.

Момчето е родено с дълго, червено родилно петно ​​на главата му. Друзите вярват, че рожденните белези са свързани с травми в отминалия живот, което е още едно доказателство, че спомените на детето са автентични, тъй като то е обяснило, че е било убито от удар в главата с брадва.

В селото пък, местен мъж твърди, че момченцето е било изчезнало преди четири години и че неговите близки са мислили, че се е изгубило във враждебните територии в близост, както често се случвало.
И сега настръхваме…

Момчето помни също и пълното име на убиеца му! То е изправено пред човека, който го е убил в миналото си! Лицето на убиеца побеляло, но той все още отричал за престъплението.

След като детето посочило мястото, където е заровено тялото и е открито и оръжието, с което е извършено зверството, убиецът признава вината си. Д-р Лаш присъства на целия процес и свидетелства за тази невероятна история.

Източник: struma.bg

It is main inner container footer text