img

Скъпа мамо! Надявам се, че знаеш…

/
/
/
665 Views

Трогателното писмо на една дъшеря до майка й:

Скъпа мамо! Надявам се знаеш, че те ценя…

Ти си най-трудолюбивата жена, която познавам, и винаги поставяш семейството над себе си. Благодаря ти за това, че вършиш цялата изнурителна работа, която никой не иска да прави — чистиш вкъщи, готвиш, переш. Благодаря ти за това, че търпиш мен и сестрите ми. Благодаря ти, че винаги ни подкрепяш в нашите увлечения и интереси.

Благодаря ти, че се интересуваш от нашия живот и изслушсваш нашите малки оплаквания. Благодаря ти, че винаги ни обичаш безусловно.

Надявам се знаеш, че ми е неловко.

Знам, че понякога съм непоносима и искам прошка за това. Извинявай, че ти виках, карах се с теб, не те слушах и понякога взимах глупави решения, но ти благодаря, че все пак ме обичаше. Благодаря ти, че ми помогна да се издигна, че е научи да различавам доброто от злото и ме тласкаше в нужната посока.

Надявам се знаеш, че любовта ти ме вдъхновява.

Ти внасяш в живота ми само любов, което е заразително. Независимо дали е грижовна любов, сурова любов, приятелска любов или романтична любов, ти си способна на всичко и демонстрираш това ежедневно. Вашата любов с татко е нещото, когато се надявам, че някога ще открия за себе си, а твоята любов към семейството е очевидна, защото ние за теб винаги сме на първо място.

Надявам се знаеш, че си моят главен герой и образец за подражание.

От най-ранно детство ти беше човек, с когото се сравнявах. Ти си силна, независима, уверена, любяща, грижовна и добра — все качества, към които се стремя като жена и бъдеща майка.

Ти ми даваш най-добрите съвети, макар невинаги да се вслушвам в тях. Въпреки че е време да разбера, майките винаги знаят по-добре. Ако те нямав живота ми, просто не си представям какво ще се случи с мен.

Надявам се знаеш, че ти си най-добрата ми приятелка.

Ти не само си моят главен поддръжник, подкрепящ е във всички начинания, но и човекът, с когото си говоря за всичко — както хубаво, така и лошо. Искрено съм благодарна за отношенията между нас, защото допуснах много грешки, а ти винаги ми даваше най-добрите съвети. Сериозно, благодаря ти за това, че си човек, на когото мога да раззчитам винаги, по всяко време на деня и дори нощем, когато просто имам нужда да поговоря.

С никой друг не ми е толкова приятно да разговарям, да се смея, да плача (когато трябва) и да получавам удоволствие от гледането на банални момичешки филми или ходене на безумен шопинг.

Надявам се знаеш, че ще съм винаги до теб — до самия край.

Не искам изобщо да те докарвам до сълзи, макар навярно вече да си се просълзила; просто искам да знаеш: когато дойде време, аз ще бъда до теб точно така, както беше и ти до мен през всичките тези години. Ще съм до теб, за да те подкрепям, да поговоря с теб, да се посмея с теб, да поплача с теб и силно да те обичам до края на живота си.

Честно казано, не мога да си представя живота без теб, но това не е и важно, защото без теб нямаше да ме има и мен.

Обичам те силно!

Твоята дъщеря!

It is main inner container footer text