img

Чуете ли екипажа на круиза да казват някои от тези думи – по-добре грабвайте пояса и скачайте във водата!

/
/
/
354 Views

Персоналът на круизните кораби ползва таен език на борда, за да не могат гостите да разберат, че нещо не е наред. Има няколко думички, които използват за всичко – от човек зад борда до купчина повръщано. Освен това за пътник, който носи името Оскар, ситуацията може да се окаже много неприятна.

Експертът по пътуванията Брендън Пресър разкрива някои от фразите, за които да се ослушвате, и техните скрити значения.

„30-30″ означава, че екипажът иска от поддръжката да изчисти някаква мръсотия“, казва той пред „Блумбърг“.

„Три пъти по време на свое пътуване, като круизен директор на голям кораб, съм обявявал PVI (“public vomiting incident” – „инцидент с повръщане на публично място“)

„Алфа“ е спешен медицински случай, а „Браво“ е пожар. „Кило“е призив за всички членове на персонала да се явят на местата за спешни случаи – например при необходимост от евакуация“, добавя той.

А „Ехо“ е малко плашещо – означава, че корабът е започнал да се носи без управление.

Но вероятно най-стряскащата дума, която можете да чуете, е„Оскар“ – означава, че някой е паднал зад борда.

Наскоро проучване на Китайския университет разкри, че круизните пътувания се отразяват добре на здравето, пише pochivka.blitz.bg. Освен, разбира се, ако без да искате не направите „Оскар“ или не получите „гастро“, което да доведе до доста PVI. Според учените пътуването с круиз ни прави по-умни и подобрява емоционалното ни състояние, а ефектът може да трае до шест месеца.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!