img

Коментар в социалната мрежа спаси живота на бебе

/
/
/
709 Views

Животът ни е силно зависим от социалните мрежи и всеки споделя какви ли не неща в тях. Къде е ходил, какво прави, с кой излиза и т.н.

Млад мъж от Лондон стана баща на дъщеричка и реши да се похвали, пускайки нейна снимка, на която тя прави смешна гримаса след баня. Снимката бързо достига 1000 харесвания, а под нея са изписани множество коментари.

bebe

Повечето коментари са комплименти към малката госпожица, а част от тях закачки към баща й. Един от коментарите обаче разтревожва младия баща, след като мъж, който твърди, че е педиатър, публикува следното:

„Така ли ми се струва или наистина очите на бебето са жълтеникави? Не мога да кажа със сигурност, тъй като на всички снимки има жълт фон. Но ми се струва, че кожата на момиченцето и особено склерите (бялата част на очите) имат жълт отенък. Това може да е признак за физиологична жълтеница… Но аз се надявам всичко с бебето да е наред и това, което ми се струва да е просто професионална параноя.”

Грижовният татко мигновено взел решение да провери за всеки слей има ли проблем със здравето на дъщеричката му. В поликлиниката потвърдили, че действително тя има физиологична жълтеница на новородените.

За щастие бебето било засегнато от най-леката форма на тази болест и преминало единствено курс със светолечение, информира Reddit. В случай обаче, че опитния педиатър не беше предупредил родителите или те бяха закъснели да го заведат новороденото в поликлиниката, последствията можеха да бъдат много по-сериозни.

It is main inner container footer text