img

Зодиакалните знаци на евреите! Какво ще ви каже този хороскоп?

/
/
/
1082 Views

Подобно на многото древни народи, евреите имали свой хороскоп. Древноеврейската астрология се основава на собствен лунен календар, в който всеки знак от зодиака, съответства на един от месеците.

Въпреки, че днес този хороскоп не е толкова популярен, колкото познатия ни вавилонски зодиак, астролозите казват, че той се различава с извънредна точност. Намерете своя лунен месец и проверете!

Овен – Нисан.

Родените под знака Овен, според еврейския хороскоп, са храбри, енергични, силни, пробивни и в същото време агресивни, войнствени, властни. Очаквайте те да направят всичко, за да станат победители. Още с първия удар биха унищожили врага си.

Исторически погледнато, месецът на Нисан бележи излизането на евреите от Египет, началото на прехода от робство към освобождаване от греха; от физическа зависимост към свободата. Според Кабала, в този месец сте в състояние да получите енергия от космоса, което ще ви позволи да бъдете напълно свободни от всички ограничения, както и от всякакъв вид зависимост.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 9 истински черти, които правят Овенът много силен!

Телец – Йяр.

Знакът Йяр съответства на знака Tелец (от иврит “Шор”, т.е., бик, вол). Този знак е символ на независимостта и проявата на индивидуалната същност.

Според еврейския хороскоп, хората, родени в Йяе обикновено се различават със самовглъбеност и интерес към духовния живот. Такива хора често стават учители, пастири и духовни лидери. В този месец Божествената сила действа до краен предел.

Близнаци – Сиван.

Управлява се от планетата Меркурий, което на иврит звучи като Кохав. Меркурий според еврейския хороскоп е планетата на комуникацията, т.е. Близнаците изпълняват свойствата на електрическия кабел и телефонния проводник. Близнаците често са учители, съветници, разказвачи – почти винаги са ангажирани в областта на трансфера на информация.

Според еврейския хороскоп, Близнаците са интелектуалците, които искат да знаят всичко и имат ненаситно любопитство да получат всички видове информация. За тях познанието е сила и колкото повече информация получават, толкова по-лесно ще правят изборите си в бъдеще.

Рак – Тамуз.

Тамуз се контролира от Луната, което обяснява повишената чувствителност на хората, принадлежащи към съзвездието Рак. Според еврейската астрология, те се нуждаят от повече любов, отколкото другите знаци.

В допълнение, Раците трябва да положат всички усилия, за да не се спират в миналото, да излязат извън ситуацията и да гледат напред, оставяйки зад себе си болезнените спомени и рани. За тях това е единственият начин да намерят истинското щастие и любов.

Лъв – Ав.

Според евреите Лъвът получава своята енергия директно от слънцето и това е единственият знак, под негово влияние. Затова Лъвовете вярват, че светът се върти около тях. Те са уверени в собствените си способности и възможности.

Техният външен вид обикновено е величествен и впечатляващ, понякога дори предизвикват трепети. Те се стремят по всяко време да бъдат в светлината на прожекторите. Изискват уважение; ако не го получат или си отмъщават, или отхвърлят безполезните си сътрудници.

Вижте още: 15 причини защо Лъвът е номер 1

Дева – Елюл.

Според евреите, Девата е като Близнаците и се контролира от планетата Меркурий. Родените под двата символа имат способността да се адаптират бързо към новите ситуации и идеите, но Девата не променя мнението си с такъв плам, както Близнаците. Девите лесно прибързват в заключенията си, въпреки че основават решенията си върху различни предположения.

Главната особеност на Девите е постоянният им стремеж към ред и съвършенство. Нищо не пречи на Девата, както безпорядъка. Бюрото, къщата или колата са пример за ефективност и точност: според Девите всичко си има точно определено място.

Везни – Тишрей.

Везните биват управлявани от Венера, която може да бъде толкова поразително ярка, че заличава разликата между доброто и злото. Вземането на решение или формирането на мнение за тях е трудно.

Въпреки че Везните постоянно търсят баланс и хармония в отношенията си и в своята среда, те обикновено са в състояние на объркване. Те размишляват за всеки аспект на проблема в опитите си да постигнат баланс и непрекъснато се съмняват и колебаят.

Скорпион – Хешван.

Скорпион – знакът на постоянството, което означава, че родените през този месец, не харесват промяната. Те искат да контролират живота си и живота на близките си хора. Загубата на контрол е най-големия им страх.

Според еврейския хороскоп, всички водни знаци като цяло са много емоционални. Скорпионът става просто невъзможен по отношение на емоциите си. За Скорпионите любовта е всичко; и ако те смятат, че тяхната любов е несподелена, ще ви намразят. Скорпионите много трудно прощават и забравят.

Стрелец – Кислев.

Хората, родени през месеца Кислев са оптимисти още от раждането си. Те винаги виждат всичко по най-добрия начин. Стрелците са наясно, че могат да решат всеки проблем и ще направят всичко, което зависи от тях.

Често Стрелците са склонни към преувеличение, ирония, хазарт, безгрижие. В същото време те са вродени философи, учители, възпитатели, любители, медиатори, приятели. Според евреите те обичат да пътуват, обичат свободата и имат изследователски интереси в глобален мащаб да изучават различни култури и религии.

Козирог – Тевет.

Според еврейския хороскоп, Козирогът е земен знак, който е силно свързан с материалния свят. Това обяснява желанието на Козирога да бъде на разположение винаги за помощ и грижа. Родените през този месец чувстват силна нужда от материална сигурност.

Те се доверят само на своите пет сетива, което ги кара трудно да приемат нещо, което излиза извън рамките на видимото и осезаемото. Козирозите, според евреите, са много привързани към дома и семейството. Често те не са религиозни, защото имат склонност към прагматизъм и материализъм.

Вижте още: Неразкритите тайни на Козирог

Водолей – Шват.

Според еврейския хороскоп, Водолеят по природа е непокорен, защото постоянно се притеснява за собствената си идентичност и уникалност. Поради това, той полага големи усилия да счупи всички стари граници. Миналото за Водолея е като един миг, от който се стреми да се отърве и да намери нови и неизследвани реалности.

Шват е управляван от Уран, чийто период на завъртане около Слънцето е 84 години. Този цикъл обяснява причините за “кризата на средната възраст”, която започва на 40-42 години и когато Водолеят става особено остър. По това време той сериозно се замисля върху смисъла на живота и прави планове за следващите 40 години.

Риба – Адар.

Адар се управлява от Юпитер, който дарява родените през този период хора с необикновени емоционалните способности. Те са изключително чувствителни и уязвими, имат по-силна интуиция, в сравнение с всички останали знаци. Те са много сериозни във всичко, било то мнение, мисли или идеи.

Рибите имат рядката чувствителност към другите. Те всъщност могат да проникнат в сърцето на другия човек и да почувстват неговата болка и страдание. Според евреите, те имат способността да предсказват бъдещето и често са медиуми и ясновидци.

It is main inner container footer text