img

Златко Генев – принуден са си тегли куршума, за да запази тайните на българската нарко мафия

/
/
/
1292 Views

Наркомафиоти над ранга на Гълъбин Боевски са подстрекателите за самоубийството на културиста Златко Генев. Специалните части работят по тази версия. На 30 септември тази година в стрелбището към фитнес зала „The Gym” в столичния квартал „Стрелбище” Генев се самоуби.

Сигналът е беше получен точно в 10 ч. сутринта в последния ден на септември на тел. 112. По-късно разследващите успяха да пресъсздадат последните мигове от живота на Културиста. Златко отивал във фитнес залата в 9.45 ч.

Поздравил няколко човека там, но така и не решил да тренира, а слязъл в мазето, където е стрелбището и платил за десет минутна стрелба. Получил инструкции от служител как да борави с оръжието.

Инструкторът се дръпнал назад а Златко изненадващо насочил дулото към главата си и дръпнал спусъка, след което се строполил на земята. Криминалисти и линейка пристигнали на мястото. Генев все още давал признаци на живот и бил откаран във Военна болница. Куршумът обаче направил мозъка му на каша и е нямало никакъв шанс да бъде спасен.

Свидетели на инцидента били разпитвани дълго и подробно, като основно въпросите са били към оръжейника на фитнес залата. По нищо  не личало какво смята да направи Златко Генев. Криминалистите забелязали човек, който сутринта същия ден е бил във фитнеса, но веднага след инцидента си е тръгнал много бързо.

Има данни, че това е един от големите финансисти на пратки с кокаин по маршрута Южна Америка – Европа. Има хипотеза, че Генев е бил подложен на масиран натиск от наркомафията. Целта е била да не издаде кои босове стоят зад канала, по който е бил заловен в Бразилия щангиста Гълъбин Боевски. Генев избяга от затвора в южноамериканската страна и успя да се добере прибере у дома. Тук  МВР са го разпитвали относно българи, които се занимават с трафик на кокаин и са на високи позиции в тези среди.

Културиста не може да бъде използван за свидетел, защото е доказано луд. Той има регистрация в столичната психоболница „Свети Наум” с диагноза „биполярно афективно разстройство”. „В България съм в безопасност, тъй като нямаме договор за правна помощ с Бразилия. Ако мръдна през границата обаче, като нищо могат да ме арестуват, да ме върнат там и да лежа до 2017 г.”, беше казал Генев в интервю в края на май тази година, малко след прибирането си в България. Когато арестуваха Гълъбин Боевски през 2011 г., Златко Генев направил опит да се свърже с него.

„Исках да му дам ценни съвети как да оцелее. С него се познаваме отдавна. Бил съм частен учител по английски на сина му Пол”, сподели приживе Генев. 6 месеца след пристигането си в родината, Културиста бе принуден са си тегли куршума, за да отнесе със себе си тайните, които знае. Погребан е на 16 октомври.

Източник: crimes.bg

It is main inner container footer text