img

Дни преди пускането: Суперкамерите на КАТ ни готвят жестоки изненади!

/
/
/
743 Views

Пътна полиция прави двойни проверки на над 1500 автомобила за липса на „Гражданска отговорност“. Возилата са били засечени без задължителната застраховка за по-малко от месец от началото на годината досега. Това се е случило с новите суперкамери на КАТ, съобщава „Телеграф“.

Те са 23 на брой и са монтирани на в патрулки „Киа“. Радарите следят от движение и на място за наличие на полица, издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили.

В левия долен ъгъл под предния регистрационен номер на всяка от полицейските коли с нови модерни устройства има радарен сензор, който разчита какво пише на всяка табела на возило, което се разминава с кола на КАТ. На дисплей в купето униформените разбират веднага дали шофьорът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и се издава санкция.

В над 15 000 от случаите ченгетата получили сигнал, че колата край тях е без „Гражданска отговорност“. При повторна проверка от служителите на Пътна полиция на бюро се оказало, че в 90% от случаите возилата си имат валидна задължителна застраховка.

„Става въпрос за фирмени коли на държавни институции като МВР, Национална служба „Сигурност“ и големи дружества като мобилни оператори“, уточниха от КАТ. В крайна сметка на около 1500 водачи са били издадени актове за липса на полица и вече са им били изпратени честитки „честитки“ от Пътна полиция.

Патрулките с модерни устройства вече са засекли две леки коли, обявени за издирване. Едната е била снимана в София, а другата в Стара Загора.

Суперкамерите ще започнат да следят и за предишна скорост до няколко дни. В момента тази функция е в тестови период.

Източник: blitz.bg

It is main inner container footer text