img

Вижте уникалния дуел между ГАЗ 66 и Suzuki Jimny сред вода и лед (ВИДЕО)

/
/
/
2726 Views

Интересно е да се види на какво са способни два автомобила, които принадлежат към напълно различни класове. ГАЗ-66 е военна машина със собствено тегло от 3.5 тона, а Suzuki Jimny е компактен всъдеход с тегло малко над един тон. Въпреки различията в това отношение, офроуд бойците се впуснаха в битка.

Трябва да се отбележи, че и двата автомобила са малко по-различни от серийните. Така например, ГАЗ-66 е получил дизелов двигател от трактора Belarus и скоростна кутия от ЗИЛ.

Що се отнася до Suzuki Jimny, за теста е избрана кола от предишното поколение, тъй като новото се появи съвсем наскоро. Джипът е оборудван с подсилено окачване и колела с увеличен диаметър.

Съвсем различните машини преминават през трудни специални места. Първо, колите, предварително попаднали във водата, трябваше да се измъкнат от замръзналото езеро. И второ, да се изкачат по стръмния пясъчен бряг.

 

Както се вижда от кадрите,  и двата автомобила достойно преодоляват всички подготвени за тях капани. Suzuki Jimny доказва, че е супер SUV в своя клас, а GAZ-66 – в своя. /auto.blitz.bg

It is main inner container footer text