img

Сензационно откритие! Разбра се какво се случва с тялото под упойка

/
/
/
703 Views

Най-новото изследване на медицински специалисти от целия свят разкрива какво става с тялото на човек, докато той се намира под наркоза. Резултатите са доста изненадващи. Оказва се, че част от мозъка продължава да работи, независимо, че съзнанието е уж приспано.

Вече са известни случаи, в които пациенти са се съвземали по време на анестезия. Но специалистите са убедени, че всъщност мозъкът никога не престава да функционира и обработва това, което се случва около човек.

“Състоянието, в което се привеждат пациентите по време на операция, много наподобяват нормалния сън. Оказва се, че дори, когато е под наркоза, човек може да сънува и да продължава да усеща това, което се случва около него, но спомените потъват дълбоко в подсъзнанието”, разкрива професорът по психология Николо Пертучи.

Лекари от Финландия също участват в експериментите,пише здраве.то. Те подбират контролна група от 47 здрави доброволци, на които им прилагат анестезия. Тя била подавана така, че да може пациентите да се събудят при по-силен вик или шум.

По този начин специалистите искали да установят нивото на човешкото съзнание, докато е под упойка. “Някои отговори на доброволците показаха, че мозъкът на човек не различава това, което му е било говорено по време на анестезия, но все пак има някаква памет.

Например на някои от пациентите пускахме неприятни звуци и веднага след събуждането си те можеха да ги идентифицират. Може да се каже, че дори и в безсъзнание мозъкът на човек продължава да обработва информацията и да я складира в паметта”, твърди Хари Шейн, професор по фармакология и анестезиология.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!