img

10-годишното предизвикателство! Вижте забележителната промяна на някои известни лица (снимки)

/
/
/
544 Views

10-годишното предизвикателство е само за забавление, а не с някакви други цели, каза в официалния си отговор фейсбук.

Социалната мрежа беше обвинена от конспиратори, че събира данни на потребителите си, като ги поощрява да публикуват свои стари снимки отпреди 10 г. Така се опитва да разработи изкуствен интелект с алгоритъм за лицево разпознаване, който проследява как остаряват хората.

“Тези колажи станаха популярни от само себе си и фейсбук няма нищо общо с тенденцията”, каза още говорителят на социалната мрежа и напомни, че вече съществува опция за лицево разпознаване, но тя може да се изключи от потребителите по всяко време.

Както всяка година и тази е белязана в интернет с поредната мания, която те кара да направиш нещо шантаво. То се нарича “10-годишното предизвикателство”. Хиляди потребители публикуват свой колаж със снимки от днешни дни и отпреди 10 години.

Тон зададоха холивудските звезди. Последваха ги техни почитатели, а в последните дни манията навлиза и в България.

До момента в предизвикателството са се включили личности като Димитър Бербатов, Александър Кадиев и екранната му половинка Десислава Стоянова. Тенденциозно се забелязва, че няма особени разлики при жените, докато при мъжете това не е така. За последните 10 години Кадиев например доби много по-мъжествен вид, това се отнася и за колегата му Дарин Ангелов, който е сменил прическата и е добил доста повече увереност в погледа. Същото може да се каже и за Владимир Карамазов, който за последните десетина години се превърна в секссимвол.

Особено голяма е разликата при Азис. За едно десетилетие е влязъл в отлична физическа форма – от коремче през 2009 г. до мускулест торс в наши дни.

Сред българките, при които има голяма разлика, е водещата на “Преди обед” по Би Ти Ви Десислава Стоянова. Тя се дължи на това, че преди 10 г. е била бременна. Особена разика не се забелязва при световните популярни личности.

Сред тези, които публикуваха колаж в своя туитър, фейсбук или инстаграм, са актрисите Рийс Уидърспун, Кейт Хътсън, Ева Лонгория и тв водещата Елън Дедженеръс.

Появиха се и много шеговити колажи, като футболния клуб “Литекс” през 2009 г. до ЦСКА през 2019 г. например. Други пък съпоставят женска гърда, която за едно десетилетие е силно увиснала.

Някои потребители използваха предизвикателството, за да засегнат глобални социални проблеми, като покажат разрушени градове вследствие от войните в Близкия изток или топящите се ледници на Северния полюс.

През последните 10 г. Владимир Карамазов се превърна в секссимвол.През последните 10 г. Владимир Карамазов се превърна в секссимвол.Наум Шопов, който играе в сериала “Откраднат живот”, е малко дете преди 10 г.Наум Шопов, който играе в сериала “Откраднат живот”, е малко дете преди 10 г.Дарин Ангелов е променил прическата за последните 10 години и е добил мъжественост.Дарин Ангелов е променил прическата за последните 10 години и е добил мъжественост.За десетилетие Азис е претърпял голяма физическа трансформация. Тренировките във фитнеса са премахнали коремчето.За десетилетие Азис е претърпял голяма физическа трансформация. Тренировките във фитнеса са премахнали коремчето.В сравнение с преди 10 г. сега Александър Кадиев е освен актьор и тв водещ, също и баща.  СНИМКИ: ФЕЙСБУК, ИНСТАГРАМ И ТУИТЪРВ сравнение с преди 10 г. сега Александър Кадиев е освен актьор и тв водещ, също и баща. СНИМКИ: ФЕЙСБУК, ИНСТАГРАМ И ТУИТЪРДимитър Бербатов е един от първите популярни българи, които се включиха в “10-годишното предизвикателство”.Димитър Бербатов е един от първите популярни българи, които се включиха в “10-годишното предизвикателство”.Холивудската актриса Рийс Уидърспун е една от първите знаменитости, които се включиха в “10-годишното предизвикателство”.Холивудската актриса Рийс Уидърспун е една от първите знаменитости, които се включиха в “10-годишното предизвикателство”.26-годишният германски футболист Марио Гьотце от тийнейджър за 10 г. е станал мъж.26-годишният германски футболист Марио Гьотце от тийнейджър за 10 г. е станал мъж.Актрисата Ан Хатауей не се е променила за последните 10 г.Актрисата Ан Хатауей не се е променила за последните 10 г.Кейт Хътсън е почти същата, като изключим прическата, която сега е много къса.Кейт Хътсън е почти същата, като изключим прическата, която сега е много къса.Американската тв водеща Елън Дедженеръс почти не се е променила.Американската тв водеща Елън Дедженеръс почти не се е променила.Половинката на Григор Димитров Никол Шерцингер почти не се е променила за 10 г.Половинката на Григор Димитров Никол Шерцингер почти не се е променила за 10 г.

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!