img

Разберете по датата си на раждане, коя икона е ваша закрилница-Трудностите ще заобикалят къщата ви

/
/
/
5236 Views

Много религии много внимателно и с уважение към датата на раждане на лицето: смята се, че този ден се отразява на съдбата и определят ангел пазител.

Икона-пазителка

В християнството се смята, че всеки от нас има личен ангел-пазител , който може да бъде идентифициран по име или по дата на раждане на дадено лице. Днес ще прегледаме последния случай и също така ще говорим за индивидуалната икона-закрилница

22 декември – 20 януари
Хората, родени в този приод са под патронажа на св. Силвестър и Серафим. Заслужава си да купите православната икона на Божията майка. Пред нея трябва да се молим за честност и истина, сърдечна радост и любов към съседа, за дарбата на духовното и физическото изцеление.

21 януари – 20 февруари
Тези, които са родени в този период, са под патронажа на св.

Кирил и Атанасий. Но иконите на застъпниците са Божията Майка и отново иконата под нея.

21 февруари – 20 март
През този период са ангелите-пазители Милентий от Антиохия и Свети Алексий пазят народа. А иконата на Иберийската Богородица се смята за иконата-пазителка. Образът помага на хората, които са се покаяли за греховете си. Иконата има голямо влияние върху хората с умствени и телесни заболявания.

21 Март – 20 май
Хората, които са родени в този период, е необходимо да се молят на иконата “Споручница грешних”, като и техните ангели пазители са евангелист Йоан, Свети Стефан и Тамара. Повечето хора се обръщат към иконата за помощ в духовно прозрение, за да се отърват от мъките, за изцеление от тежки заболявания.

21 май – 21 юни
Родените в тези дни, трябва да се смятат покровителствани от светиите Алексей и Константин. Необходими са и молитви към иконите “Взискание мертвих”, “Ноемалима купина” и  икона на Божията майка.

22 юни – 22 юли
Св. Кирил – основен защитник на родените в този период. Необходимо е да се молим на ангел-пазител, както и на иконата на Божията Майка по-долу. Молитвите пред нейния образ спомагат за намирането на решения по трудни въпроси, излекуване от болести. Също така е обичайно иконата да се поставя в детската стая, знаейки, че Божията майка ще се грижи за бебето.

23 юли – 23 август
Илия Пророкът и Свети Николай ще пазят онези, родени в този период. А иконата за закрила на благословената Богородица ще бъде тяхна пазителка. Молитвата пред лика на иконата е в състояние да се предпази от всички злини, злини и болести, даваща мир и благодат.

24 август – 23 септември
Тези, които са родени в тези дни, са пазени от светиите Александър, Йоан и Павел. И трябва да се молите на Икона  “Страст на Покровителя”.

24 Септември – 23 октомври
Родените в тези дни са под крилото на свети Сергей и им помага иконата на патрона на Въздвижение на Светия кръст.

24 октомври – 22 ноември
Иконите на Ерусалимската Божия Майка и Скоропослушница защитават хората, родени през този период. Но ангел-пазител се смята за Свети Павел.

23 ноември – 21 декември
Светиите Николай, Сава и Варвара ще защитят хората, родени в този период. Иконите на Богородица и “Знамение” се считат за закрилници.

Нашата редакционна колегия почита православните традиции и споделя полезна информация с читателите! Искате ли да видите повече от тези материали? Не забравяйте да пишете за желанието си в коментарите.

It is main inner container footer text