img

Когато решиха да разделят сиамските близначета, шансовете за успех бяха нищожни. 10 години по-късно те изглеждат така:

/
/
/
827 Views

Истории като днешната се случват много, много рядко. Те са причината да вярваме в чудото на съвременната медицина и никога да не губим надежда и вяра в доброто , което се случва около нас.

Ако видите близначките Изабел и Аби Карлсън, никога няма да си помислите, че са нещо повече от обикновени деца. Момичетата са копие една на друга и изглеждат като всички останали връстници. Но когато се родиха, бяха на косъм от това, да оцелеят …

Момичетата са сиамски близнаци , свързани с раждането си завинаги в едно цяло. Най-опасното в случая беше, че сърцето на Изабел биеше в гърдите на Аби. Техните вътрешни органи бяха смесени в двете малки телца!

Преди 10 години лекарите от клиниката Майо трябваше да минат специално обучение за най-сложната операция в кариерата си – да разделят малките момиченца. Всички разбираха, че потенциалният риск е много висок, но това бе шанс за бебета да живеят нормален живот!

сиамски близнаци

Детският хирург, д-р Кристофър Моар, подготвяше колегите си с голяма отговорност. – “Имаме различни екипи. Единият – за сърцето, вторият – за панкреаса, третият – за черния дроб, а четвъртият – за пластиката. Сега умножете всичко по две, защото всъщност пациентът не е един, а двама”, заяви доктор Моар пред репортери през 2006 г.

На 12 май 2006 г.

17 хирурзи извършиха операция, която продължи 12 часа. И тази операция завърши с голям успех – и двете момичета оцеляха и бяха успешно разделени! Бебетата се нуждаеха само от две седмици рехабилитация и успяха да се завърнат у дома в Северна Дакота.
След 10 години семейство Карлсън се гордее със своите пораснали момичета. Те ходят на гимнастика, забавляват се, печелят нови приятели, посещават училище, носят обикновени дрехи и живеят щастливия живот на тийнейджърите. Изабел и Аби са весели и забавни тийнейджъри и най-важното е, че са напълно здрави!сестри близначки

Малките обичат да се състезават помежду си като сестри. Изабел и Аби признават, че имат навика да се държат за ръце на обществени места. Родителите им пък помнят, че мъничетата се държали здраво за ръце още в първите дни на живота си.

Това се е превърнало в символ на тяхната дълбока връзка и в моменти на безпокойство, когато се нуждаят от подкрепа, те отново се обединяват. Сега те са разделени, но връзката между тях ще остане завинаги!

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!