img

Все още има добри хора… Милчо с мечта: Да е жив и за пред света! (ВИДЕО)

/
/
/
543 Views

Той има своя топъл дом, храна, дрехи, а от дни има и своите стотици усмихнати приятели… Милчо, човекът, който бе обявен от властите за жив мъртвец, вече има и своите надежди – да се озове „жив“ и да вземе живота си в ръце.

От няколко дни Милчо е в квартирата на Юрий, след като години наред 64-годишният мъж спеше под стълбище на жилищен блок в Плевен.

20-годишният младеж, който тренира борба, публикувал в няколко групи във Facebook историята на Милчо, която TrafficNews.bg разказа и вълната от съпричастност не закъсняла.

Сега двамата посрещат хора – познати и непознати, които не спират да носят храна, дрехи, обувки и предмети от първа необходимост за възкръсналият покойник.

А Милчо не спира да се радва на добрината и обеща пред TrafficNews.bg, че ще направи така да я върне стократно на хората, които му подадоха ръка в тежкия за него момент.

А младежите, помогнали на Милчо, настояват „българите трябва да се съберем и стегнем, защото всичко в нашата България, зависи от нас, младите“.

А постъпката на Юрий, накара учителите му от Спортното училище „Георги Бенковски“ да се гордеят с него.

„В тези трудни времена, трябва да сме хора… Постъпката му е достойна не само за гордост, но и за възхищение“, разказаха преподавателите му пред нашата камера.

Милчо вече е щастлив, погледът му не онзи, уплашеният, който гледаше страхливо, изпод стълбището, но все още пред закона и обществото е мъртъв.

Има решение на Районният съд в Червен бряг от 10 декември миналата година затова, че е жив, но то още не е влязло в сила, защото няма постоянна адресна регистрация, съответно и властите не могат да му издадат лична карта.

Документът за самоличност е и спънката да бъде отворена банкова сметка на името на Милчо.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!