img

Тази таблетка избелва прането по-добре от който и да е препарат. Ето как да отключите огромната му мощ:

/
/
/
1001 Views

Дори и с най-модерната пералня това неминуемо се случва – доскоро белите ни дрехи, покривки, кърпи, започват да придобиват съмнителен жълт отенък .

А ако не внимаваме особено, можем да ги украсим и с някое и друго петно – от кафе, кръв, доматен сок и какво ли още не. Тогава на помощ идват избелващите препарати , които, обаче, не винаги са на достъпна цена или пък достатъчно ефективни.

Освен това винаги съществува и риск от алергии , затова много домакини ги избягват. За щастие има и друг начин – много по-евтин и не по-малко ефективен!

аспирин

Купете си най- обикновен аспирин на таблетки в аптеката. Разтворете 5 таблетки от 325 mg аспирин в 8 литра гореща вода. Накиснете дрехите в този разтвор в продължение на 8 часа. След това ги изперете в пералнята по обичайния начин.

За повишаване на ефекта можете да поставите няколко таблетки аспирин директно в барабана на пералната машина. Аспиринът създава слаба кисела среда и ви позволява да избелвате белите дрехи, както и да премахвате петна.

избелване на дрехи с аспирин

Чудните хапчета също помагат да се отървете от петна от кръв. За да започнете, разтворете аспирина в студена (важно!) вода и след това накиснете “кървавите” дрехи за няколко часа.

Не се опитвайте да чистите кървавите петна в гореща вода – така кръвта ще проникне по-дълбоко в тъканта, след което ще бъде невъзможно да я отстраните!

It is main inner container footer text
error: Копирането на съдържание от сайта е забранено!