img

Младо момиче кашля от доста време, мисли че е грип, не взима навреме мерки и когато отиват в болница, узнават жестоката истина

/
/
/
1375 Views

Често пъти хората се разболяват през зимните месеци. Също така е обичайно хората да отлагат посещение при лекар или болницата, особено ако имат само кашлица.

Всички сме били така-Разболяваме се , отделяме малко време за почивка и постепенно се подобряваме.

Ако обаче симптомите продължават, и се чувствате болни за продължителен период от време, тогава може би е добра идея поне да се обадите на личния лекар и да поискате съвет…

Въпреки че е вярно, че нормално тялото ви е достатъчно силно, за да се пребори с грипа и настинката без медицинска намеса, в някои случаи кашлицата, която изпитвате, може да се окаже до нещо много по-зловещо от обикновения вирус.

16-годишната Шейла Мичъл не се чувства напълноздрава и страда от кашлица, която не спира.
В началото си мисли, че е има синузит.

Един ден обаче нещата станали толкова лоши, че тя попитала баща си, Том, дали може да я отведе на лекар и на следващия ден след училище я откарва в болницата. Те дори са планирали да отидат да хапнат след това.

Шейла е прегледана и докторът излиза от стаята за известно време. Когато се връща, той казва нещо, което щеше да промени живота й завинаги.

Шейла имаше толкова голям раков тумор, който заема почти две трети от гърдите й. Дори едната част на белия дроб е отказала да работи, затова тя се чувства зле от толкова дълго време и не може да спре да кашля.

Въпреки новините, Шайла и баща й решли да вечерят заедно, макар че разбира се трябвало това да се случи в болницата вместо в ресторант. По това време те нямли представа, че следващите 450 хранения ще бъдат в отделението за педиатрична онкология в болницата на Феърфакс.

Шейла имала напреднал лимфом на Ходжкин и прогнозата не била добра.

Том решава да направи жест, за да покаже на дъщеря си, че винаги ще има подкрепата му. Отива до бижутерски магазин и купува по един пръстен за всеки от тях, като обещава, че ще го носи всеки ден, докато Шайла победи рака.

През следващите няколко години Том прекарва стотици нощи с дъщеря си, докато заедно се борят с ужасната болест.

Шейла претърпя стотици тестове, кръвопреливания, лъчева терапия, химиотерапия и сърдечен арест… но никога не спира да се бори.

За Том това било като агония. Той държи главата на дъщеря си, докато тя повръща, плаче с нея, смее се с нея и е смел с нея.

След това идва денят, когато лекарите казват, че не могат да направят нищо повече за Шайла. Тялото й не отговаря на лечението и трансплантацията на костен мозък не е успешна.

Ето какво пише Том във фейсбук страницата „ Любовни въпроси “:

– Как трябваше да говоря с моята скъпа дъщеря? – пише той . – Как да съм достатъчно смел, за да кажа на дъщеря си, че ще умре? Веднъж видях един цитат, който сякаш ми отговаряше – Може ли човек да бъде смел, ако се страхува? … Това е единственият път, когато МОЖЕ да бъде смел. ”

– Знаех, че трябва да бъда смел за НЕЯ! Разбира се, имах този разговор с нея и толкова невероятно, колкото и да звучи, се оказа най-удивителното, красивото, вълшебното, прекрасно общуване, което някога съм имал през целия си живот, и който се надявам НИКОГА НИКОГА да не свърши…”

Защото, когато Том свършва да говори, дъщеря му прошепва: – Още ли си смел баща?

Тогава Том поглежда в очите на малкото си момиченце и вижда колко много болка има. Тя се бори толкова дълго и осъзнава, че не е за нея, а за него.

Няколко дни по-късно Шейла умира. Том е опустошен, но знае едно – Шейла се е борила дълго и изпълнила обещанието си да е смела до края.

It is main inner container footer text