img

Канела с мед е комбинация, която лекува повече от 15 болести

/
/
/
7487 Views

Сместа от канела и мед е уникално средство срещу много болести. Тези две съставки се съчетават отлично и имат много предимства. Малко количество натурален мед е полезно дори за диабетиците, а пък канелата регулира нивото на кръвна захар. Ето как сместа между мед и канела влияе върху организма на човек:

1. Укрепва имунитета

Медът е богат на желязо и много витамини. Ежедневната употреба на мед и канела защитава организма от въздействията на вредоносни бактерии и вируси.

2. Намалява нивото на холестерол

2 с. л. мед и 3 с. л. канела, добавени в 500 м вода, са способни да намалят нивото на холестерол в кръвта с 10 % за по-малко от 2 часа.

3. Помага при простуда

Благодарение на комбинацията от канела и мед за три дни може да се избавите от симптомите на тежка настинка. Тази смес може да излекува хронична кашлица. Освен това, има чудесен вкус.

4. Помага да се отървете от грипа или да го предотвратите

Учените са открили в състава на меда натурална съставка, която убива вирусите и предпазва от грип.

5. Облекчава зъбобол

Пригответе паста от 5 с.л. мед и 1 с. л. канела и я приложете към проблемния участък. Повтаряйте процедурата по 3 пъти на ден – и няма да ви се наложи да пиете силни обезболяващи.

6. Подобрява работата на стомаха

Смесете канела с 2 с.л. мед и приемайте сместа преди всяко хранене — това ще ви помогне да усвоите тежката храна и ще ви избави от повишена киселинност.

7. Облекчава симптомите на артрит

Ако страдате от артрит, редовно изпивайте 1 чаша топла вода с 2 с.л. мед и 1 с.л. канела. Учени от Копенхагенския университет давали преди закуска смес от мед и канела на 200 пасциенти с артрит. Само за седмица от болките се избавили 73% от участниците.

Освен това, след месец всички, които заради усложнения на артрита не можели да се движат нормално, отново станали на крака.

8. Избавя от болки в гърлото

Ако имате гърлобол смесете 1 с. лъжица мед и малко канела, като приемайте комбинацията на всеки 3 часа. Не спирайте лечнието, докато симптомите не изчезнат.

9. Отстранява болките в стомаха

Сместа от мед и канела успешно лекува стомашна язва и болети на стомашно-чревния тракт.

10. Бори се със сърдечни болести

Консумирайте паста от мед и канела вместо сладко — намажете я директно върху хляба и закусвайте така всеки ден.

Това ще намали значително нивото на холестерол в кръвта, следователно ще се намали количеството холестеролни плаки, които са причина за сърдечен удар.

11. Помага да се избегне подуване на стомаха

Японски учени открили, че тази смес освобождава стомаха от излишните газове.

12. Помага при отслабване

Смесете канела и мед в чаша гореща вода и употребявайте сместа всяка сутрин на гладно половин час преди закуска. Тази напитка ще ви помогне по-бързо да изгорите излишните килограми.

13. Премахва умората

Според последните изследвания, ежедневната употреба на мед зарежда човек с енергия, подобрява концентрацията и паметта.

За тази цел е достатъчно да разбиете 1/2 с. л. мед и малко канела в чаша вода. Приемайте сместа два пъти на ден (сутрин и вечер) и ще забележите резултата още след седмица.

14. Бори се с пикочните и половите инфекции

В чаша топла вода добавете малко мед и канела, приемайте лека, докато не се избавите напълно от микробите в пикочния мехур.

15. Избавя от акне

Пригответе смес от канела и мед и нанесете тази паста върху проблемните участъци на кожата. Сутрин измийте. Пъпките ви ще изсъхнат и скоро ще изчезнат.

Задължително вземете под вниманите тези прости и много полезни рецепти, но преди това се консултирайте с лекар!

Източник: webmiastoto.com

It is main inner container footer text