img

10 неща, които научих от общуването със смъртоносно болни хора

/
/
/
2118 Views

Работя с бивши пациенти болни от рак, с такива, на които са им съобщили, че няма какво да се направи и им остават няколко месеца. Но въпреки това, тези хора вече от години са се избавили от рака, пише ИНФОБУРГАС

Такива случаи се наричат спонтанно или самопроизволно оздравяване (също спонтанна ремисия или регресия). Може да се определи като неочаквано частично или пълно изчезване на симптомите на болестта, която обикновено е нелечима — без някакво лечение или на фона на лечение, чието действие не е доказано.

Анализирах над 1000 такива случаи и научих, че въпреки че всяка история на оздравяване е уникална, във всички тях има нещо общо, което прокарва червена нишка през всички истории.

Мнозина наричат това чудо, но има много изследвания, посветени на въпроса за спонтанно оздравяване, и аз мога да кажа, че виждам пътя, който все пак води до победа над рака. Ето 10 неща, които разбрах за живота си след изучаване на оцелелите от рак:
1. Трябва да бъда господар на живота си

Когато лекарите казали, че няма надежда и са им посочили време, което им остава да живеят, болните нямали друг изход освен сами да се погрижат за здравето си. След оздравяването, поглеждайки назад, всички съжалявали, че десетилетие по-рано не са заели активна (а не пасивна) роля в своя живот.
2. Постоянното емоционално напрежение влияе зле на здравето

Тези, които са победили рака, знаят,ч е ако постоянно изпитват такива силни емоции като стрес, страх гняв, мъка или ревност, това води до отслабена имунна система.

Дори постоянното усещане за щастие, когато то трае твърде дълго, често се превръща в носталгия по миналото, за разлика от чувството за радост от настоящето.

Затова хората, победили болестта, живеят под т.нар. “емоционален водопад” — те позволяват на емоциите спокойно да ги “покрият”, след това се стараят да ги почувстват, а накрая напълно ги отпускат…
3. Трябва да се ядат повече зеленчуци. И това е истина

Знам отлично, че солената, мазна, сладка храна е страхотна на вкус. Но здравите хора са преодолели влечението си към сладкото, въглехидратите, солта и мазнините. И техните нови, свободни тела искат пресни плодове и зеленчуци.
4. Смехът е най-доброто лекарство

Усмивките и смехът не по-малко важни за живот от четката за зъби. Бивши пациенти, които са успели да се избавят от рака, твърдят, че всеки ден са се опитвали да се почувстват щастливи, дори и само за 5 минути.

Цели седмици и месеци те постоянно изпитвали болка, чувство на страх и тъга, но това не им пречело да влязат за 5 минути в YouTube и да изгледат някое смешно видео. Така че прегръдката с вашата котка ще ви помогне да вдигне ниото на окситоцин.
5. Трябва да слушате интуицията си

Вслушайте се в своя вътрешен глас, който ви нашепва “Работата ти те убива”, “Трябва да продължиш напред” или “Може би има и други варианти”.

Вътрешният глас идва от часта на мозъка ни, която днес използваме рядко, тъй като вече не ни се налага да предсказваме урагани или да знаем къде ни дебне тигър в засада.

Природната интуиция може да усети източника на опасност и да намери изхода далеч преди да осъзнаем самия проблем , така че си заслужава да се вслушваме в нея.
6. Тялото също има нужда от основно почистване

Живеем във време, в което доминират високите технологии и иновациите, но заедно с всички плюсове на това, трябва да признаем, че екологията, за съжаление, не е на висота.

Химикалите опустошават в телата ни, включително и имунната ни система, която отговаря за откриването и унищожаването на раковите клетки. Така че трябва да се приемат витамини и качествени добавки, за да се неутрализира вредното вредното въздействие на околната среда, да се усвоява по-добра храната и да се укрепи имунната система.
7. За ползите от медитирането

Трябва да се живее не само в материалния свят, но и в духовния. Спрете за минутка, застинете. Можете да използвате различни техники за медитация, визуализация, молитва, автотренинг или просто да подремнете на слънце.

Независимо от това, което правите, това ще помогне да “презаредите батериите”, да успокоите мислите и да се потопите в състояние на дълбок, емоционален отдих.
8. Семейството и приятелите са наистина важни

Пациентите, които наблюдавах, постоянно м твърдяха: “Не знам да го обясня, но любовта, която получих от близките ми хора ми помогна да се възстановя”.

И как смятате? Учените и лекарите отдавна го знаят това. Изследване след изследване потвърждават, че самотата се асоциира с болести и ранна смърт, докато чувства като любов, близостта със семейството и приятели и дори домашните животни е свързано с по-малко болести, по-бързо възстановяване и с по-дълга продължителност на живот.
9. Трябва да следвам мечтите си

Това е важно. Тези, които са се избавили от болестите, са обичали живота повече, отколкото са се бояли от смъртта. Някои от тях въобще не са се плашили от нея (тя не избежна), но докато смъртта настъпи, те успяват да вместят в останалия си живот само страсти и цели, доколкото им е по силите.

Не е задължително да имаш диагноза “рак”, за да помислиш: “Ако ми оставаха само 5 години живот пред мен, как щях да ги разпределя”.
10. Всичко е възможно?

Когато седя срещу някого, на когото са казали, че скоро ще умре и се сетя, че това е било преди повече от 10 години, по гърба ми пробягват тръпки за хиляден път се сещам, че всичко е възможно.

По думите на един умен човек, трябва постоянно да се движиш и променяш и нека вашият ум, душа и тяло ви подскажат правилната посока.

Източник: webmiastoto.com

It is main inner container footer text