img

Топ 5 на най-романтичните животни в света

/
/
/
3738 Views

Всички учители по биология в някакъв момент трябва да предупредят учениците си да не антропоморфират природата, с други думи, да не предполагат, че естественият свят се държи като хората. Клетките, вирусите и бактериите не “искат” нищо. Те действат съгласно правилата за стимулиране и реагиране. Дори животните, включително хората, най-вече следват биологичните императиви.

Но понякога, когато разглеждате друг вид, не е възможно да не му се приписват човешките мотиви. Тъй като много хора не са романтици, може би е изненада, че някои животни са. Ето 5 животински вида, които са романтици.

5. Устоноги

Устоногите са очарователни същества. Някои от тях са хищници с толкова голяма сила, че могат да създават високи температури и дори светлина. Те използват тази сила за зашеметяване и убиване на плячката си. Те също имат очи, които могат да видят много повече цветове, отколкото хората са способни. Мъжките са склонни да са по-цветни, вероятно, за да задоволят своите жени, които с огромните си очи са в състояние да оценят това, което виждат.

Необичайно за безгръбначните, устоногите обикновено са моногамни. Веднъж жената е избрала своя партньор, на базата на неговата ярка украса, тя ще приеме пакета от сперма, който той й предава. След това тя пуска яйцата си и се опложда от сперматозоидите. След това прибира яйцата обратно в дупката, в която живее, където ще ги пази, ще ги почисти и ще се увери, че получават кислородна вода. Бащата има ограничено участие и майката няма да яде, докато яйцата не се излюпят. Въпреки това отпадане на задължението, двойката ще остане заедно.

It is main inner container footer text