img

Топ 5 апокалиптични сценария, коментирани сериозно от правителствата

/
/
/
3066 Views

От инвазия на зомбита до хакване на всичките ни мобилни телефони, правителствата се подготвят за най-лошото.

1. Инвазия на зомбита

zombie-cdc_5

В един творчески ход, целящ да се привлече вниманието към това как хората да се справят с по-вероятни извънредни ситуации, през май 2011 г. американският Център за контрол на заболяванията публикува съвети как успешно да оцелеем при евентуално нашествие на зомбита. Моментът беше перфектен: апокалиптичните дискусии вече бяха много популярни, след като малко преди това пастор беше обявил, че светът ще свърши на 21 май, а сезонът на ураганите, една по-реалистична опасност, започва на 1 юни.

“Ако сте подготвени за зомби апокалипсис, ще бъдете подготвени за всички опасности”, заяви говорителят на Центърът за контрол на заболяванията Дейв Дейгъл.

И докато използването на хранещи се с мозък полу-мъртви същества може да изглежда като евтин трик да накараш хората да ти обърнат внимание, не може да се отрече на организаторите, че трикът им проработи. Всеки голям новинарски източник съобщи за историята и тя успя да генерира толкова голям трафик, че уебсайтът на Центъра се срина. Макар и темата да беше смешна, самата статия съдържаше информация, отнасяща се за оцеляване при всяко бедствие, включително и какво е необходимо да се съдържа в един авариен комплект, какво е значението на семейния план при такива ситуации и каква е ролята на Центъра за контрол на заболяванията в справянето със съпътстващите бедствието болести.

It is main inner container footer text