img

5 факта за Facebook

/
/
/
935 Views

Днес Facebook не е просто социална мрежа, в която да контактувате с приятели и познати, с които не сте се виждали с години. Мрежата се използва за много по-сериозни неща.

5. Милиони акаунти се хакват

В последно време технологични анализатори съобщават за огромен брой акаунти във Facebook, Twitter и Google, които са хакнати с не чисти намерения. През 2012г. хакери са откраднали почти $4,5 милиарда от банкови сметки, с измами чрез социалните мрежи. Експерти по сигурността съветват да сменяме по-често паролите си, както и да използваме различни такива за различните профили.

4. Реклами

Всички сме забелязали, че в последно време във Facebook можем да гледаме повече реклами, отколкото постове и снимки на приятели. Този факт не е приятен за никои от нас, особено, когато се налага да изчакаме видео рекламата, за да можем да видим желаната от нас страница, статия или клип. За съжаление те са неизбежни.

3. Facebook продаде акции за близо $4 милиарда

За да увеличи капитала си, които средства са използвани за плащане на данъци, Facebook и някои негови основни акционери, направиха масивна продажба на акции

2. Отхвърлено е планираното обновяване

Марк Зукърбърг обяви, че предстои огромен редизайн на социалната мрежа. Но след като беше тестван при един процент от потребителите, новият дизайн бе отхвърлен, заради отрицателните оценки, който е получил.

1. Марк Зукърбърг е дарил близо $1 милиард за благотворителност

Младият изпълнителен директор на Facebook не е дарил пари в брой, а под формата на акции. Дарението е направено за институциите Breakthrough Prize in Life Science и Silicon Valley Community Foundation. Дори и след спомената продажба по-горе и след дарението, Зукърбърг все още контролира 56,1% от компанията.

It is main inner container footer text