img

5 Лесни за Отглеждане Подправки

/
/
/
770 Views

Mоже би сте един от хората, които поливат растението и то увяхва. Може би сте опитвали да отглеждате домати, само за да ги намерите изсъхнали и кафяви след четири дни на усърдни грижи. Това се случва. Не всеки може да е Марта Стюарт а и не всеки го иска. Но да кажем, че обичате да готвите и винаги тичате до магазина, за да вземете босилек или розмарин и това вече ви отегчава. Всъщност е много лесно да си отглеждате подправки вкъщи, вътре или извън къщата ви. Ако сте от хората, на които растенията бързо умират, не се притеснявайте – тук сме ви подбрали 5 лесни за отглеждане подправки, които можете да си отглеждате у дома. Ако има добра слънчева светлина, дръжте ги близо до кухнята, за да са ви под ръка.

5.Естрагон

Това е една много вкусна подправка, която хората не използват достатъчно. Добавете я към картофите на фурна или към местото – има дори естрагонов сладолед, който е невероятен. Също така е фантастична с яйца. Лесна е за отглеждане вкъщи и е перфектна за зимните ястия.

4.Мащерка

Вземете, който и да е вариант на мащерката, която ви харесва – те всички добавят страхотен вкус. Невероятна е в сладки, както и в пикантни ясния и можете дори да я добавите към чая, така че има множество приложения. Отглеждайте според указанията и почиствайте плевелите за по-добри резултати.

3.Лимонова трева

Друга лесна за отглеждане подправка, която ще подобри тайландските ви готварски умения. Лимоновата трева е невероятна в супи и къри, а дори и да не се използва за абсолютно всичко като босилека, тя е лесна за отглеждане у дома. Можете да я намерите в по-големите магазини. Уверете се, че основата е непокътнати и че стеблата са в изобилие. Просто отрежете горната част и сложете стеблата във вода и ще започнат да растат корени и нови стръкове много бързо.

2.Мента

Ако дивият лук расте като луд, ментата расте като бълнуващ лунатик. Ако я засадите отвън до голяма степен ще си расте сама, но у дома изисква малко грижа, освен ако не искате да живеете в море от ментови листа. Най-добре е да държите ментата отделно от другите подправки, т.к. може да изпревари всичко останало. За разлика от дивият лук, най-добре е да започнете да отглеждате мента със семена – не се плашете, можете да го направите! Сложете семената в малка саксия пълна с пръст и изчакайте магията да се случи. Поливайте, когато стане суха и я дръжте на сенчести места, с лека доза слънце. А след това – мохито!

1.Див лук

Дивият лук не се нуждае от много слънчева светлина и расте като (вкусни, красиви) плевели, така че е едно много добро растение, с което да започнете. Най-добре е да започнете с растение, което вече расте, вместо да се занимавате със семена и да се опитвате да го създадете от нищото. Просто издърпайте цялото растение (заедно с корените разбира се) и го засадете в домашната си градина за подправки. Сложете я в саксия, която е пълна наполовина с пръст, а след това покрийте корените с още пръст, след като вече сте го сложили в саксията. За да стимулирате растежа, отрежете около една трета от върха на растението. Лесно е!

It is main inner container footer text