img

Петте Най-Често Срещани Причини за Домашните Пожари

/
/
/
884 Views

Това е една тъжна истина: Домашните пожари убиват около 2,500 човека всяка година и ранява още 12,600. Един пожар може да излезе извън контрол за само 30 секунди и веднъж след като една стая е обхваната, въздуха на нивото на очите се нагрява до над 300 градуса по целзий. Това е достатъчно горещо, за да изгори белите ви дробове при вдишване. Добрата новина е, че домашните пожари могат да бъдат предотвратени.

5.Пушене

smokingАко търсите добра причина, за да спрете да пушите, обмислете тази. Тъй като петата водеща причина за пожарите у дома е пушенето, което убива 580 човека годишно и ранява още 1,280. Повечето пожари свързани с пушенето започват на закрито, така че ако със сигурност няма да се откажете, пушете навън и пускайте фасовете си в кутийка пълна с пясък. И ако настояване да пушите на закрито, не пушете в дом, в който се използва кислород. Изгасете фасовете си напълно и ги накиснете преди да ги хвърлите в кошчето.

4.Електрическа инсталация

20030409FC   4/X   Lots of wires in a signal control room at the PATH Station at Exchange Place in Jersey City on Wednesday April 9, 2003.  The Port Authority held a media tour to view the construction progress at the PATH Station.   Construction has been ongoing and the station will soon reopen.  It has been closed since 9/11.    FRANK H. CONLON/ THE STAR-LEDGER

Тези претоварени електрически гнезда са повече от грозни. Неизправността и неправилното използване на електрическото оборудване е четвъртата водеща причина за пожарите вкъщи, отговорни за причинени щети на стойност $817 милиона годишно. Електрическите пожари също са причинени от протрити жици, претоварени удължители и дефектни електрически съоръжения. Потърсете UL логото или такова на друга национално призната лаборатория, когато пазарувате всичко, което ви е нужно, за да се включите в мрежата и използвайте удължители в разумни граници.

3.Палежarson_

За съжаление, човешката злоба е третата най-често срещана причина за домашните пожари. Според Националната асоциация за противопожарна защита в САЩ, „почти две трети (63%) от умишлените пожари са настъпили в сгради, които са обитаеми.“ Тези пожари водят до 330 смъртни случая всяка година и 940 ранени. Подпалвачите най-често започват пожарите си в кофата за боклук или контейнера с отпадъци, а вътре в къщата, голяма част (около 13%) от тях започват в спалнята.

2.Отоплителни уреди и комини

View across typical English cottage rooftops with a variety of chimneys and chimney pots under a blue sky

Коминочистачите са символ на късмета. Това е така, защото пречат на втората водеща причина за домашните пожари. През 2010г. повредена отоплителна техника е била отговорна за около 57,000 домашни пожари. 37% са започнали в района на комина, но 32% от пожарите в жилищата са започнали от уредите за отопление. Уверете се, че комините ви се проверяват и почистват веднъж годишно, а ако имате камина или печка на дърва, никога не я използвайте, за да горите хартия, боклук или зелено дърво.

1.Оборудване за готвенеoven

Ако не можете да издържите на топлината, стойте далеч от кухнята. Но изключете печката първо. Пожарите, свързани с готвенето са водещата причина за пожарите у дома. Никога не напускайте кухнята, ако печете, пържите или варите храна. И ако сте пили или сте под въздействието на някакво лекарство, което ви прави сънливи, оставете готвенето на някой друг. Ако правите барбекю навън, дръжте скарата на най-малко 3 метра от парапета на къщата.

 

It is main inner container footer text