img

5 зловещи загадки за Свети Валентин, които все още не са решени

/
/
/
3316 Views

2. Изчезването на Марси Джо Андрюс

През 1984 г. 24-годишната Марси Джо Андрюс и две нейни приятелки прекарали Свети Валентин на парти в апартамента на Кейси Новики в Чикаго. Новики карал жените до домовете им, когато се блъснали на виадукт, а Андрюс наранила глезена си. Новики дал ключовете си за колата на приятелките на Андрюс и ги помолил да се обадят на пътна помощ докато той заведе Марси в болницата с такси. По-късно онази нощ жените разговаряли с Андрюс, която звучала уплашена и казал, че Новики не я е завел в болницата. Това е последният път, когато приятелите на Андрюс са чули за нея. През следващите няколко дни те направили многократни опити да посетят апартамента на Новики, но отказвал да ги пусне вътре. Когато полицията била уведомена, Новики каза същата история и отрече да знае нещо за местонахождението на Андрюс.

През 2000 г. Новики беше обвинен за убийството на Андрюс. Теорията на прокуратурата е, че Новики е взел Андрюс обратно в апартамента си и я е упойвал, за да може да я изнасилва. Прокуратурата призова много свидетели, които твърдяха, че са видели Андрюс в апартамента на Новики в дните след инцидента. Един свидетел, Майкъл Джон Панси, свидетелства, че е виждал Андрюс гола завързана с белезници към радиатора и по-късно я е видял да лежи мъртва на пода.

Защитата на Новики твърди, че свидетелите на прокуратурата не са били сигурни, тъй като повечето от тях са имали криминални досиета и им били предложени сделки в замяна на свидетелските им показания. Въпреки това, Новики е осъден за изнасилване и убийство на доживотен затвор. Въпреки това тялото на Марси Джо Андрюс все още не е открито.

It is main inner container footer text