5 острова с интересни животински популации

0
235

1. Остров Ано Нуево

Девет-акровият остров, който се намира на 0.8 километра (0.5 мили) от крайбрежието на Северна Калифорния, е едно от най-гъсто населените животински убежища на Земята. Преди двеста години Año Nuevo Island е бил свързан с континенталната част на Калифорния като полуостров. След като водните нива нараснаха и отделиха скалистия масив, островът стана бреговата охрана от 1872 до 1948 година.

Днес на Año Nuevo гъмжи от животни, които го използват като място за размножаване. Островът е част от резерват и достъпът се предоставя само за изследователски цели. Посещаващите го учени са наясно, че тяхното присъствие е нежелано. Чайки се гърчат по лицата им и ги бомбардират с курешки, а учените са принудени да пълзят по корем, за да избегнат масовото движение на морските лъвове.

Вида, който са е възползвал най-много от остров Año Nuevo е Северния морски слон. По едно време Тихият океан приютяваше стотици хиляди морски слонове. Ловът им през 1800 г. беше толкова агресовен, че броят им е спаднал някъде между 50 и 100 през 1892 година.

С около 2 000 малки северни морски слончета родени на острова за една година. Днес тяхното нарастващо население е близо 160 000.