img

5 острова с интересни животински популации

/
/
/
3510 Views

2. Валаби на остров Ламбай

Валаби, родом от Австралия, също са широко разпространени на остров край бреговете на Ирландия.

Ламбай е частен остров, който се намира на 14,500 километра (9,000 мили) от мястото, където обикновено се намират валаби. В Австралия те се радват на по-топло време, докато на остров Ламбай рядко температурите надвишават 15 градуса по Целзий (60 градуса по Фаренхай).

Но островът има стръмни скали и скали, които валабите харесват, а тежи жени се адаптират към по-хладния климат, като отглеждат по-дебели кожухарски кожи. Валаби също са срамежливи животни и те като че ли оценяват мира и личния живот на този изолиран остров.

Валаби са донесени на мястото от собствениците на острова през 50-те години на миналия век. От различни видове, включително костенурки и гущери, валабите бяха единствените, които не живееха на остров Ламбай. В средата на 80-те години на ХХ век островът получава седем допълнителни валаби от дъблинска зоологическа градина.

Не е известна точната цифра на тези видове на острова днес, защото животните не са маркирани. Преброяването им е трудно поради склонността им да се крият.

It is main inner container footer text