5 причини, поради които Bitcoin може да се провали

0
293

1. Краят на света

Най-ентусиазираните поддръжници на Bitcoin са революционери. Някои се надяват, че хората ще ще изберат да използват Bitcoin, вместо традиционните банки. Майкъл Люис, авторът на Moneyball, беше поощряван да говори с тези Bitcoin революционери в Силиконовата долина, защото може да си набави добър материал за друга книга. Той гледаше как революционерите говореха за идеите си за бъдещето и той остана с чувството, че Bitcoin ще се провали. Реши да не пише книга по темата.

За да могат тези революционери да получат това, което искат – хората трябва да загубят вяра в банките и да преминат към Bitcoin – икономиката на света, както знаем, ще трябва да се срине. Ако това наистина се случи, хората ще трябва да загубят работата си, домовете си и може би дори живота си. Активните революционери, които настояват за колапс, са недостатъчни.

Макар че те не са непременно на едно и също мнение, член на Anonymous каза пред Vice News, че много от членовете са напуснали и че организацията е пълна с недоверие. Други дават фалшиви обещания и никога не започват да се занимават с плановете си за революция. В по-голямата си част това са деца, които пишат в Интернет как искат да се промени света, без да има истински план как да могат да го направят. Ако една революционна група като Anonymous може да се разпадне, какво ще попречи на Bitcoin да има същата съдба? Дори да можеха да променят всичко за миг, дали наистина са готови да натиснат големия червен бутон, за да стартират края на света?