5 причини, поради които Bitcoin може да се провали

0
294

2. 1% мразят Bitcoin

Милиардерът Джейми Димон, главният изпълнителен директор на JP Morgan Chase, нарече Bitcoin измама и заяви, че валутата може да се провали. Той каза, че дори ако цената на един Bitcoin се покачи на $100,000, няма да промени мнението му, че е изправен пред провал някой ден.

Всяка година Торонто е домакин на банкова конференция, наречена Swift International Banking Operations Seminar (SIBOS), където се срещат някои от най-силните в областта  хора в света. Основната компания, която ръководи конференцията, се нарича общество за световни междубанкови финансови телекомуникации (SWIFT). Те отговарят за това, което в момента се използва в света на банковите преводи. Една отделна банка трансферира милиарди долари всяка година. Почти всички банки в света използват сега остарялата технология на SWIFT и обработват четири милиарда долара.

На SIBOS през октомври 2017 г. главният изпълнителен директор на SWIFT, Готфрид Лийбрандт, заяви по време на интервю, че тяхната компания се опитва да излезе с технология, която ще подобри сигурността, анонимността и скоростта. Лесно е да се чете между редовете и да знаете, че това, което той наистина казва, е, че искат да направят свои собствени блокчейн. Въпреки това, той твърди, че ще им отнеме повече от година, за да внедрят технологията си. Ripple беше толкова уверен, че може да победи SWIFT, че те нарочно са планирали своя собствена конференция, наречена SWELL, в същото време и местоположение като SIBOS. Сблъсъкът между двете страни  е резултат от успешното приемане на стотици нови банкови партньори, които да използват технологията. 1% не е застрашен от Ripple, както са останалите от Bitcoin.