5 причини, поради които Bitcoin може да се провали

0
294

3. „Истинския” Bitcoin

Тъй като основателят на Bitcoin, Сатоши Накамото, вече не публикува своите мнения, всички кодъри са оставили документацията му. Едно лице може да прочете един и същ абзац от Bitcoin White Paper и да направи напълно различна интерпретация на думите на Сатоши от друг човек. Има много хора, които вярват, че за да оцелее Bitcoin, трябва да има масово изселване на друга платформа, която ще бъде по-бърза и по-надеждна.

Разработчиците излязоха с решение, наречено „hard fork“, поради което бе създаден Bitcoin Cash. Въпреки това те вярваха, че Bitcoin Cash все още не е решил проблемите, така че има много оспорван план да се създаде още една „hard fork” наречена Bitcoin Gold. Този план, известен като SegWit2x, в крайна сметка беше изключен и доведе до още един остър скок в цената на Bitcoin.

Към 2017 г. размерът на Bitcoin, който Сатоши Накамото притежава струва милиарди долари и той ясно заяви, че е приключил с проекта. Той може да бъде на частен остров, където да се наслаждава на живота, докато кодърите продължават да спорят коя матрица ще стане „истинския“ Bitcoin.