img

Топ 5 необяснимите мистерии на света… обяснени

/
/
/
3823 Views

Лицата от Белмез

През 1971 г., в малкото испанско село Белмез, Мария Перейра твърди, че човешко лице изведнъж се е появило върху пода на нейната кухня. Те побързва да замени целия под с нов – и ново лице незабавно се появило на същото място.

Все повече и повече лица продължават да се появяват на пода на кухнята на Мария Перейра, привличайки хиляди посетители от всеки ден. Някои са били на мъже, други на жени, някои са били по-големи, други – по-малки. С течение на времето тя открива, че къщата, построена около 1830 г., е стояла върху старо гробище, използвано от римляните, испанските мюсюлмани и след това от средновековните християни.

Но дали Мария Перейра не е сама нарисувала лицата?

Ако е така, тя никога не се е облагодетелствала финансово от цялото внимание. Тя е живяла съвсем обикновен живот в своята къща и в крайна сметка умира през 2004 г.

Феновете на паранормалното предполагали, че лицата са се появявали на пода чрез телекинеза. Това понятие се основава на абсурдното от научна гледна точка твърдение, че изражението на лицата се променяло с настроението на Мария Перейра.

Модерната технология най-сетне откри тайната на тази необяснима мистерия. Учените са установили, че е възможно да се анализират молекулните промени на лицата и са открили, че човешката ръка е играла върху пода.

Много хора днес вярват, че картините в действителност са били създадени от палавия син на Мария, Диего Перейра.

It is main inner container footer text